top of page
תמונת הסופר/תDotan Hershkovitz

מחקר מתחרים ושימוש בכלים של גוגל

עודכן: 29 באפר׳ 2020

מחקר שוק, זה תמיד דבר שנשמע מסובך ובעייתי, לא תמיד יודעים מאיפה להתחיל וכמויות המידע הקיימות - הן עצומות. ברוב המקרים, מתחילים מלהכיר את השוק. מתחרים, היסטוריה, כתבות, מאמרים, תכנים רלוונטיים וכו'. אבל איך אתן מבדלות רק את המידע שאתן מחפשות? איך מוצאים את הדברים המדויקים בתוך בליל המידע ואינסוף הכתבות המופיעות ברשת?

בדיוק בשביל זה איגדתי לכן מרחבי הרשת את הטיפים הטובים ביותר לשימוש בכלי החינמי, הרחב והנפוץ ביותר - Google. זה אולי לא יעשה בשבילכן את המחקר, אבל זה בהחלט יכול לעזור לכן בתהליך ולפשט אותו. בהצלחה! ........................... הטיפים הבאים מתייחסים לחיפוש בשורת החיפוש בגוגל 🙃 וכתוב בלשון נקבה, אך מתייחס לשני המינים :)

▪️השימוש במרכאות - " " שימו מרכאות מסביב למילה והביטוי שאתן מחפשות, תקבלו רק תוצאות בהן המלים מופיעות בדיוק כפי שהופיעו במשפט שלכן. למעשה, גוגל מחפש מופעים של הביטוי המדויק כפי שהוקלד.


▪️מילה חסרה - חסרה לכן מילה בחיפוש? זוכרות כמעט את כל המילים של השיר אבל רק אחת חסרה לכן? תוסיפו כוכבית (*) במקום המילה שחסרה. גוגל ישלים בשורת החיפוש את המילה בעצמו. למשל: מצב ה * בשטחים (גוגל ימצא מצב של כל מיני אתרים ותכנים אפשריים שיכולים להיות במקום הכוכבית ויתאימו לביטוי אותו חיפשתן)


▪️אם אתן מחפשות הגדרה למילה הקלידו define: לפני המילה (לא עובד בעברית). גוגל יתן לכן את ההגדרה המילונית לביטוי ואפילו את הדרך הנכונה להגות אותה.


▪️רוצות לבצע חיפוש באתר ספציפי אבל אופציות החיפוש בתוך האתר הזה גרועות? (בד"כ רלוונטי לאתרים גדולים וותיקים), אפשר לחפש דרך שורת החיפוש של גוגל. הקלידו את מה שאתן מחפשות ותוסיפו site: ואת שם האתר. (אם אתן מחפשות עכשיו מאמר ב forbes על נושא מסויים משנת 2018, השיטה הזו תמצא את כל האופציות הרלוונטיות בתוך פורבס)


▪️מחפשות רק סוג קובץ מסויים? אם רוצות לקבל רק נתוני אקסל, מצגת פאוורפוינט וכו, כתבו את סיומת הקובץ (exel. או ppt.) למשל: צמחים לגינה filetype:pdf, תמצאו מאמרים המדברים על הנושא בפורמט PDF. אם תגדילו להוסיף גרשיים: "צמחים לגינה" filetype:pdf, תקבלו את הקבצים שבהם בוודאות יש את צמד המילים אותו חיפשתן בדיוק.


▪️חיפוש של תמונה הוא מאוד מעניין ויש מספר אפשרויות. אפשר לתאר את התמונה שאותה אתן מחפשות. ניתן לעשות חיפוש ספציפי לפי תמונה בשורת החיפוש - אתן יכולות לכתוב "לוגו של עסק חברתי" וגוגל ימצא לכן תמונות של לוגואים לפי מה שאתן ביקשתן. בנוסף - ניתן להעלות את התמונה לגוגל ולמצוא את המקורות שלה\תמונות דומות לה ברחבי הרשת. את התמונה אפשר להעלות אותה באמצעות אייקון המצלמה בשורת החיפוש, לוחצים על האייקון ואז על "העלאת תמונה". כך תקבלו תוצאות בהן תמונה זו או תמונה דומה לה מופיעות. למשל, תוכלו להעלות תמונה של לוגו מסויים, וימצאו לכן את האתרים בו מופיע הלוגו הזה. אפשר לחפש ולהעלות תמונה של נעליים או שמלה מסוימת שראית בחנות - וגוגל ימצא את האתרים בהן המוצר נמכר או מופיע, או פריט מאוד דומה לו.


▪️או זה או זה: אפשר לעשות חיפוש בעזרת המילה OR ובו למצוא נתונים על דבר אחד או על דבר שני ולא על שניהם יחד. מה הכוונה? בתוצאות החיפוש, לא יהיו עמודים שמדברים על שני הדברים בו זמנית. למשל, לחפש בחירות ראשונות לממשלה 2019 OR בחירות שניות לממשלה 2019 יתן תוצאות\עמודים הרלוונטים לכל אחד מהביטויים בנפרד - ולא תוצאות הכוללות את שניהם יחד. שימו לב שצריך לכתוב OR באותיות גדולות בלבד.


▪️חיפוש לפי טווחים: מחפשות משהו שהתפרסם ספציפית בין השנים 2000 ל 2003? גוגל מאפשר לבצע חיפוש על פי טווח תאריכים, מחירים או כל מספר אחר. חשוב לשים 2 נקודות בין טווחי השנים שאתן מחפשות למשל: המסעדות הכי טובות בעולם 2000..2003


▪️חיפוש מדוייק > על פי כותרת - אם אתן מחפשות מאמרים\תכנים על פי הכותרת המופיעה בהם, ניתן למקד את החיפוש על ידי שימוש במילה Allintitle: למשל, במידה ואתן מחפשות מאמר על המצב החברתי בישראל, אם תכתבו Allintitle: המצב החברתי בישראל, תמצאו את הכתבות בהן המילים האלו מופיעות בשורת הנושא. **עובד מעולה באנגלית, בעברית קצת פחות. אם תגדילו להוסיף שימוש ב "מרכאות", תקבלו את הביטוי המדויק (ולא דברים דומים). > על פי תוכן - אם אתן מחפשות ביטוי מסויים וחשוב לכן שהוא יופיע בשלמותו בתוך התוכן של האתר\מאמר, ניתן לחפש אותו על ידי allintext: למשל, אם אתן מחפשות מאמר על המצב החברתי בישראל, אם תכתבו allintext: המצב החברתי בישראל, תמצאו את הכתבות בהן המילים האלו מופיעות AS IS איפשהו בתוך הטקסט עצמו. אם תגדילו להוסיף שימוש ב "מרכאות", תקבלו את הביטוי המדויק (ולא דברים דומים).


▪️השימוש ב: Google Alerts - שימוש בפונקציה זו למעשה יתן לגוגל לעשות בשבילכן את העבודה, אתן יכולות לבחור מילים או ביטויים, נושאים ותכנים שמעניינים אתכן - ולתת לגוגל לשלוח לכן עדכון כל פעם שיש משהו חדש בנושא הזה (תוכלו להגדיר אם לקבל עדכונים מידי יום או מידי שבוע, ותקבלו את העדכונים ישירות למייל שלכן). למעשה, גוגל יעדכן אתכן כשמתפרסם תוכן כלשהו עם מילות החיפוש והנושאים שבחרתן.


▪️עולם של האשטגים - בעולם של רשתות חברתיות, שימוש וחיפוש של האשטגים הוא דבר מאוד שימושי. אם אתן מחפשות האשטגים בנושא מסוים, גוגל מצליח למצוא את השימוש בהאשטג אותו חיפשתן בכל הרשתות החברתיות. הוסיפו סולמית (#) לחיפוש, למעשה, כתבו את ההאשטג הרצוי בשורת החיפוש - וגוגל ימצא לכן את האשטגים cross social networks - בטוויטר, אינסטגרם, פייסבוק לעיתים וכו'..


▪️עוד כמה דברים קטנים: - אפשר לחפש גם המרת מידות, מטבעות, משקלים, מניות, ותרגום דרך שורת החיפוש בגוגל. כתבו מה אתן רוצות וגוגל יעשה בשבילכן את העבודה (למשל כמה זה 50$ ב ILS\ש"ח? הוא יתן לכן את השער הנכון והמדויק נכון להיום) - גוגל לא מתייחס לאותיות קטנות וגדולות, לא צריך לכתוב ברבים\סיומות שונות באנגלית (es,ing וכו') גוגל מחפש אוטומטית את הכל - אפשר לכתוב בשורת החיפוש נוסחה מתמטית, וגוגל יהיה המחשבון שלכן - לסינון קצת יותר ספציפי, ניתן להשתמש בשורת המילים המודגשות הנמצאת מתחת לשורת החיפוש. זוהי שורה שמאפשרת חיפושים מדויקים, ספציפיים. למשל, חיפוש של תמונות, מפות, סרטונים בלבד, מידע על טיסות - זמנים והזמנה, כתבות חדשותיות (הוא ימצא את המאמרים האחרונים באלפי מקורות חדשות בינלאומיים) וכו'...


מחקר מהנה 🙂 ובהצלחה!




10 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page