top of page
תמונת הסופר/תDotan Hershkovitz

טיפים כלליים וראשוניים לכתיבה שיווקית

עודכן: 29 באפר׳ 2020

יצא לי לשבת עם כמה לקוחות לייעוץ פרטני הקשור לעסק שלהן ולעולמות השיווק. כמעט כולם אמרו לי שיש להם קושי כלשהו בכתיבה, בניסוח. כשהם מגיעים לכתוב על עצמם או לכתוב תוכן הדברים יוצאים מבולבלים ולא מובנים למרות המקצועיות הרבה שלהם. אז ריכזתי פה כמה טיפים, כאלו שיכולים אולי לעשות *קצת* סדר. זה כמובן לא התורה כולה, כי אין דרך אחת פשוטה לסכם אותה, בטח לא בכמה טיפים, אבל אולי למישהו פה זה יעזור.


* אמל"ק = ארוך מידי לא קראתי (וזו לא מילה גסה) - הרבה פעמים כשכותבים פוסטים ארוכים, מלאי אינפורמציה ומידע השימוש באמל"ק הוא חיוני. רצוי להתחיל איתו את הפוסט ולכתוב בשורה-שורה וחצי את עיקרי הדברים. זה למעשה חוסך למי שנחשף לפוסט לקרוא את הכל ות'כלס יכול לעזור לבלוט בין ריבוי המסרים. מי שיקרא את האימלוק ויגלה שהפוסט רלוונטי לו, ימשיך לקרוא. מי שלא? לא. וזה בסדר גמור ואפילו עדיף :)


* לכתוב פשוט, בגובה העיניים - נשמע ממש בנאלי, נכון? אבל זה לא. חשוב להתאים את התוכן והשפה לעסק עצמו. לא נצפה מעו"ד או רפואים לכתוב בסלנג "שכונתי", כמו שלא נצפה שאפליקציה המיועדת לילדים קטנים, תכתוב בשפה פורמאלית ו"מילונית". ביטויים בשפה מאוד גבוהה, סלנג מאוד "נמוך" או שימוש בשפה לא נאותה יכולים לעורר אנטגוניזם, לגרום לקהל היעד דווקא להתרחק מהעמוד העסקי או מהפוסטים שלכם. השתדלו להסתכל על הדברים מהעיניים של קהל היעד, ולנסות לפשט את הטקסטים שלכם, לפנות אליהם בגובה העיניים, בצורה שהיא לא מתחכמת.


* לשמור על אותה השפה - מומלץ לשמור על עקביות בצורת הכתיבה שלכם, אם התחלתם את הפוסט בלשון רבים "שמח שאתם פה!" כדאי לסיים אותו באותה ההתייחסות ("רוצה לשמוע עוד פרטים?" לעומת "רוצים לשמוע עוד פרטים?")

בנוסף, חשוב לשים לב לאיך אתם מתייחסים לעצמכם. במידה וההתייחסות בעמוד העסקי שלכם היא לחברה (company) מן הסתם, תכתבו ברבים. במידה וההתייחסות היא לעצמכם כאדם פרטי ויחיד, חשוב לכתוב בהתאם. ביחיד.

("מוזמנים לפנות אליי בפרטי" לעומת "מוזמנים לפנות אלינו בפרטי") אגב, אין העדפה גורפת או משהו ש"כדאי" לעשות, יש עסקים בהם יותר מתאים התייחסות אישית (למשל מטפלים למיניהם) ויש עסקים בהם יותר מתאים התייחסות ברבים (למשל משרד עו"ד) אין פה תשובה חד משמעית, תנסו לחשוב מה יותר נוח לכם. מה יעורר יותר הזדהות וחיבור לקהל היעד שלכם, ותלכו עם האינסטינקטים שלכם.


* תמיד תכתבו לדודה שלכם - אני תמיד ממליצה ללקוחות שלי לחשוב על הדודה שלהם. נו, הדודה הזו שהיא חמודה וקלילה, שהיא לא אנטי-טכנולוגיה אבל כן תבקש מכם לבדוק למה האפליקציה החדשה שהיא הורידה לא עובדת.. תמיד נסו לחשוב עליה כשאתם כותבים- האם היא היתה מבינה מה אתם רוצים להגיד? האם היא היתה יודעת על איזה לינק היא צריכה ללחוץ? כמה זה עולה לה? מתי זה קורה? איפה זה מתרחש?

במידה והתשובה היא כן, והדודה שלכם יכולה להבין, להתחבר לטקסט ולדעת איך לפעול בסיום או בזמן הקריאה שלו, הפוסט שלכם מוכן לעלות לעמוד/קבוצה :)


* תדגישו לצד השני את הערך שהוא מקבל -

ת'כלסו! אם האירוע שאתם משווקים הוא חינם? הוא צריך לדעת את זה בקריאה ראשונה. אם ההטבה שאתם נותנים היא מוגבלת בזמן? ציינו את זה באותיות גדולות! אם המוצר שאתם מוכרים אמור לשנות לו את החיים - ספרו ללקוח שלכם איך זה יקרה, ותעשו את זה בצורה מאוד ברורה! אם הטיפול שלכם יכול לעזור ללקוח שלכם ממש, דברו איתו על השינוי ועל איך שהוא ירגיש.

ספרו ללקוחות ולקוראים שלכם מה הם מקבלים מכם, בלי לגרום להם להתאמ. ולחפש את האותיות הקטנות או ההטבות הגדולות בין השורות.


* אם אתם רוצים שיתחברו אליכם - ספרו על עצמכם, תהיו כנים וחשופים. אל תפחדו מחשיפה, אל תפחדו לתת לצד השני לדעת מי עומד (או יושב) מאחורי המקלדת. הכל נראה כל כך נוצץ ויפה דרך המסך, זה בסדר ואפילו מתבקש להראות פגיעות, להראות את האדם שיושב מהצד השני שהוא *לא* מכונה. זה נכון ומתאים להראות את התהליכים שעברתם, את ההצלחות והכשלים, לא לפחד לדבר ולהיפתח. בד"כ בנקודות האלו קורים הדברים הטובים והמופלאים ביותר.




22 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page