top of page
תמונת הסופר/תDotan Hershkovitz

חלק מהדרכים להפוך קבוצה, לקהילה

עודכן: 29 באפר׳ 2020

מה הופך קהילה, לקהילה מוצלחת? מה הופך לקוחות של עסק ל"קהילת לקוחות"? מה גורם לא.נשים לחזור דווקא לקהילה שלנו בעולם שהוא כ"כ מלא בגירויים ואפשרויות, ואיך מעצימים את החוזק הזה?


לשאלות האלו יש המון תשובות, אסכולות ואג'נדות. בכולן זה די ברור שלא מספיק לפתוח ולתפעל קבוצת פייסבוק בשביל לקרוא לה קהילה. חיזוק הקשר הזה מתבצע בדרכים שונות, המתאימות לקהל היעד ומאוד משתנות בין קהילה אחד לשנייה. הנה רק חלק (קטן) מהאפשרויות:


  1. תוכן בעל ערך: מידע אינפורמטיבי ורלוונטי המדבר את שפת הקהילה ומעניק ערך ממשי ופרקטי לחברים בה (למשל; טיפים פרקטיים לעיצוב בתוכנה חינמית לקהילה של בעלי עסקים קטנים שמחפשים ללמוד לעשות את הדברים בעצמם - שימושי ובעל ערך, לעומת הנחה של 10% על שימוש בפוטושופ לאותו קהל היעד שלא מכיר את התוכנות האלו)

  2. מפגשי אופליין: אין תחליף לפנים מול פנים. ההיכרות האישית עדיין לא מתה. יש חשיבות אדירה ליציאה מהמסך, לחיבור האנושי אחד.ת לשני.ה מחוץ למסך, בחיים ה"אמיתיים". מפגשי אופליין ידועים כ"דבק" שמחזיק ומחבר בין קהילות, שיוצאת נאמנות והזדהות עם הקהילה ורצון "להחזיר" לה ולהיות חלק.

  3. רשתות חברתיות נוספות: הימצאות המותג ברשתות חברתיות אחרות (פייסבוק, אינסטגרם, לינקדין, יוטיוב ועוד) מגדילה את חוזק המותג בחלק מהמקרים ונותנת רובד נוסף לפעילות הקהילתית ולמודעות אליו.

  4. התייחסות לאירועים חשובים: מציאת האירועים החשובים/ רלוונטיים לחברי הקהילה, התייחסות ויצירת פעילויות אונליין ואופליין לטובת האירועים האלו (למשל - קהילת נשים שמתייחסת לחודש המודעות לסרטן השד ומצליחה להוציא נשים מהמסך, לגרום להן להיבדק ומייצרת אינטרקציה חיובית סביב נושא רגיש וחשוב כ"כ יכולה לעשות שינוי ממשי לטובה)

  5. פרסנולזיציה: לקרוא את הקהילה בין השורות, את החברות והחברים שלה, לחבר אותם לקהילה ואחד לשני בעזרת המילים שלהם. להבין מהו ה DNA של החברים ולנסות להתאים את המסרים והתכנים למה ש*הם* צריכים ולא למה ש*אנחנו* כמנהלי קהילה *חושבים* שהם ירצו. אפשר לעשות את זה באמצעות שיחות והתכתבויות עם חברי קהילה פעילים, הנעה של חברי קהילה ליזום ולהרים פרויקטים אונליין ואופליין בעצמם, רפלקציה על אירועים\פוסטים שלא הצליחו בכלל או להיפך - להבין למה אירועים ופוסטים אחרים היו מדהימים.

  6. דיוור: שימוש בניוזלטר המאגד אירועים, תוכן ומידע. לא להספים! לשלוח אחת לכמה זמן, לעדכן ולהשאיר את הקהילה "בעניינים" ובאותה נשימה, לא לגרום להם לתחושת מיאוס עם ריבוי מיילים ומילים :)

  7. בלוג: בלוג המכיל תוכן פרקטי, תיאורטי או רגשי המחובר למותג ולקהילה. (בלוג אישי ורגיש מתאים בקהילות המתייחסות לנושאים רגישים ואישיים :) בלוג מקצועי עם תוכן פרקטי יתאים לקהילות מקצועיות המחפשות תוכן פרקטי וכו'..)


זו באמת טעימה קטנה, על קצה המזלג מכל האפשרויות הקיימות לניהול קהילה ולחיזוק הנאמנות של חבריה. בסופו של דבר - צריך לזכור, שמדובר בא.נשים. אין מתכון אחד קבוע, אין מנגנון קוסמי שאפשר ללחוץ על כפתור ולשכפל את הצלחתו.


הקסם לא יקרה אם נחשוב שאנחנו יודעים את הכל או יודעים הכי טוב, ההתנהלות בניהול קהילה והקסם בלהיות מנהל קהילה מתנהל בעזרת הקשבה לחברים בה. התאמה של תכנים, הקשבה לצרכים, ענווה וצניעות שמובילות אותנו ללמוד *מהם* ולהבין שאנחנו פה בשבילם, ולא להיפך.




34 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page